“De vruchten plukken van de passie van mensen.”

De essentie

Ontdekken van nieuw perspectief

Ik help leiders om het hart in de organisatie te brengen. Om stil te staan bij wat er echt toe doet. Ik stel vragen, neem waar, voel en benoem wat ik zie als opening om bewustwording te creëren. Ik help je weet te krijgen van de achtergrond van je dromen, overtuigingen en ambities. Wat wil jij teweegbrengen met de organisatie? Waarom is dit voor jou belangrijk? Hoe speel je hiermee? Met dit soort vragen help ik je om te voelen wat er voor jou echt toe doet zodat ruimte ontstaat voor nieuw perspectief. Ik stimuleer je om achter de mitsen en maren te ontdekken wat er voor jou allemaal mogelijk is. Als jij als leider je volle potentieel inzet, open je de weg voor anderen om hetzelfde te doen. Zo groei jij, de ander en de organisatie.

Patronen doorbreken

Soms zit je als leider vast in hardnekkige patronen of kom je steeds terugkerende thema’s tegen. Ergens weet je dat je manier van handelen niet (meer) effectief is en toch ga je ermee door. Je hebt geen alternatief. Zo stap je, vroeg of laat, in dezelfde valkuil. Je loopt vast. Vervelend. Én precies het moment waarop je een keuze hebt. Ga ik zo door, ga ik weg of ga ik het anders doen? Als je kiest voor het laatste, kan ik je helpen om te ontdekken wat in de weg staat. Wat heb je geleerd in je gezin van herkomst? Hoe komt dit tot uiting in je leiderschap? Hoe dien je hiermee jezelf, de ander en de organisatie? Door stil te staan bij deze vragen opent zich een nieuwe ruimte naar het potentieel dat op je ligt te wachten.

Opdrachtgevers

Maaike heeft veel kennis van zaken, kan goed de juiste toon vinden om mensen aan te spreken en te begeleiden en is een HR-manager en bruggenbouwer die kan denken vanuit het bedrijfsbelang, zonder het persoonlijke belang van betrokkenen uit het oog te verliezen.
Rik Jansen, Studio Imago
Maaike is zeer nauwgezet in haar werk. Ze is ondersteunend en coachend naar leidinggevenden toe, van elk niveau. Maaike is makkelijk in de omgang en weet op een goede manier feedback te geven.
Corine Jochems, De Bilthuysen
Maaike denkt op een plezierige en constructieve manier mee over HR zaken en werkt snel en resultaatgericht. Maaike krijgt mensen in beweging.
Treja van de Heuvel, Mediabuilders
Maaike is een adviseur die creatief en met een groot doorzettingsvermogen aan de slag gaat met het werk.
Jack de Wit, Woonbron
Maaike is een integere, zeer ter zake kundige HR professional die zaken van verschillende kanten belicht om koers en richting te bepalen. In haar rol als leidinggevende van de HR Afdeling heeft zij echt oog voor haar team en de zaken die daarbinnen spelen. Zij ziet haar mensen met hun kwaliteiten en probeert ze ook zoveel mogelijk in te zetten op die talenten.
Maartje Bergers, Cofely West Industrie
Maaike heeft ons geholpen bij het bepalen van de toekomstige inzet van de afdeling P&O De Kempen. Via een strategische visie op de gewenste inzet van een moderne P&O afdeling en een goede ordening van de werkzaamheden hebben we die inzet kunnen bepalen. Haar aanpak is stimulerend en inspirerend!
Maaike weet balans te vinden tussen het zakelijke, persoonlijke en intuïtieve vlak. Door deze vaardigheid weet zij de juiste snaar te raken en door te dringen tot de kern van de zaak.
Marly van Tuel, Mediabuilders
Maaike geeft een inspirerend inzicht dat we soms te druk bezig zijn met het aanpassen aan de omgeving in plaats van uit te gaan van de drijfveren van mensen en organisaties. Nog lang na de sessie borrelt het van binnen, je mag weer doen wat je leuk vind, hebt ruimte gekregen voor inspiratie & energie en gek genoeg volgt de rest dan vaak vanzelf…
Esther Mulder, Continental
Maaike heeft een professionele bevlogenheid die motiverend werkt; zowel voor een groep als binnen een een-op-een gesprek: zij is in staat om snel tot de kern te komen, daar een passende en theoretisch onderbouwde vertaling van te maken richting een (mogelijke) oplossingsrichting. Krachtig als interventie maar zeker ook als inspiratie.
Ruud van Lent, Lerende Leiders