“Zo binnen, zo buiten” 

Maaike Huisman

Mijn naam is Maaike Huisman. Trotse moeder van drie zoons, vriendschapsmens, tennisliefhebber, ontvankelijk, nieuwsgierig en daadkrachtig. Het is mijn ambitie om mensen in werk volledig tot hun recht te laten komen. Ik houd ervan om door te dringen tot de kern van de zaak en bespreekbaar te maken wat ertoe doet. Ik heb 20 jaar ervaring in het HR vak in verschillende rollen en disciplines. Altijd met oog voor de mens en hart voor de zaak. Ik combineer mijn kennis van HR met systemisch werk, visualisatie, coaching en associatietechnieken. Ik krijg energie als ik zie dat mensen in beweging komen en in hun eigen licht gaan staan.

Maaike Huisman, eigenaar Hubé HRM Advies
Maaike Huisman, eigenaar Hubé HRM Advies

Ertoe doen

Met Hubé wil ik leiders en HR professionals inspireren om medewerkers zo te begeleiden dat zij tot hun volle recht komen in het werk. Ik zie in HR de taak om leiders te steunen en te voeden bij hun opgave om het beste uit mensen te halen. Hoe ziet de organisatie er voor jou uit? Wat is daarin jouw plek? Wat draag jij vanuit die plek bij? Vragen die betekenis geven aan wat er voor medewerkers toe doet en die zorgen voor meer verbinding en eigenaarschap.

Het hart inbrengen

Het is mijn ambitie om mensen zo te begeleiden dat zij hun hart in de verbinding brengen. Ze uit te nodigen zich te verbinden met zichzelf, met anderen en met de kern van de organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat werkelijke verbinding leidt tot meer betekenis. Ook in organisaties. Dat vraagt om diepgang en aandacht voor de essentie: dat wat de organisatie ten diepste vertegenwoordigt. Daar ligt de bron om te begrijpen wat er voor mensen in het werk toe doet. Wat geeft energie? Wat kost energie? Vragen die helpen om de essentie en potentieel aan het licht te brengen als basis voor meer betrokkenheid en eigenaarschap.

Jungiaanse en systemische visie

In mijn werk maak ik gebruik van inzichten uit de analytische psychologie van Carl Jung en de fenomenologische benadering uit systemische werk. Jung is bekend geworden om zijn visie op archetypen, het onbewuste en de vier psychologische functies denken, voelen, gewaarwording en intuïtie. Zijn visie gebruik ik bij het kiezen van de juiste werkvormen die een beroep doen op de laag van het bewuste en het onderbewuste. Daar bevindt zich sensitieve en systemische wijsheid die verbanden aan het licht brengt die we met ons verstand niet direct kunnen beetpakken. Op een fenomenologische manier krijgen concrete verschijnselen betekenis door het geheel waar te nemen zonder direct te willen veranderen.

Bespreekbaar maken wat ertoe doet

Mijn verlangen om mensen tot hun recht te laten komen in werk, komt voort uit mijn eigen levenspad. Als dochter van gescheiden ouders met trauma in de familiegeschiedenis, heb ik al vroeg geleerd om op eigen benen te staan. Dat heeft me een groot verantwoordelijkheidsgevoel gegeven. Maar ook een uitdaging in het stellen van grenzen. Voor het waarborgen van potentieel weet ik hoe belangrijk het is om bespreekbaar te maken wat ertoe doet.

  • Het vertrouwen dat ik van de algemeen directeur kreeg in mijn eerste baan als P&O manager waardoor ik me realiseerde hoe stimulerend ruimte en vertrouwen zijn voor persoonlijk functioneren
  • Het moment dat ik als spreker een workshop gaf tijdens het Strategisch P&O congres van Reed Business en ik geen verbinding had gelegd met de mensen waardoor mijn verhaal niet overkwam
  • Het moment waarop ik vastliep in een opdracht waarin ik niet de ruimte heb genomen om mijn behoeften eerlijk te uiten en ik ben gaan vluchten
  • Het moment dat ik in contact kwam met Jane Coerts van Streamsite die een grote steun voor me is geweest en me heeft geleerd om in mijn eigen licht te gaan staan
  • De ontmoeting met een vakgenoot die mij wees op het boek ‘Good to Great’ van Jim Collins waardoor ik mij realiseerde hoe belangrijk het is om eerst de juiste mensen te verbinden
  • Het lezen van het boek ‘De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle waardoor ik me bewust werd van de meerwaarde van leven in het Nu en loskomen van belemmerende denkpatronen die zich richten op verleden of toekomst
  • Het lezen van het boek ‘hoog sensitieve personen’ van Elaine Aron waardoor ik me ervan bewust werd dat ik hooggevoelig ben en daar niet alleen nadelen maar ook voordelen van kan ondervinden
  • Deelname aan de workshop ‘Intuition@Work’ van James Wanless waardoor ik in aanraking kwam met het gedachtegoed van Carl Jung over bewustzijnsniveaus en de waarde van het onbewuste
  • Het moment dat ik besloot om de opleiding tot academisch counsellor en coach te volgen waardoor ik in een veilige omgeving kon ervaren wat coaching professioneel voor mij zou kunnen betekenen
  • De kennismaking met systemisch werken waardoor ik de kracht ben gaan zien van het systeem van herkomst en realiseerde welk effect dit heeft op positionering in werk