“Zo binnen, zo buiten” 

Maaike Huisman

Mijn naam is Maaike Huisman. Trotse moeder van drie zoons, vriendschapsmens, tennisliefhebber, ontvankelijk, nieuwsgierig en daadkrachtig. Het is mijn ambitie om mensen in werk volledig tot hun recht te laten komen. Ik houd ervan om door te dringen tot de kern van de zaak en bespreekbaar te maken wat ertoe doet. Ik heb 20 jaar ervaring in het HR vak in verschillende rollen en disciplines. Altijd met oog voor de mens en hart voor de zaak. Ik combineer mijn kennis van HR met systemisch werk, visualisatie, coaching en associatietechnieken. Ik krijg energie als ik zie dat mensen in beweging komen en in hun eigen licht gaan staan.

Maaike Huisman, eigenaar Hubé HRM Advies

Verbindend leiderschap

Het is mijn ambitie om mensen te helpen zich te verbinden met zichzelf, met anderen en met de wereld om hen heen. In verbinding schuilt een gevoel van ertoe doen. Het gaat over raken en geraakt worden. Leiders hebben hierin een voorbeeldrol. Zij scheppen voor een belangrijk deel de condities om betekenisvol te kunnen zijn. Wat wil jij teweegbrengen in de organisatie? Waarom is dat voor jou belangrijk? Verbindend leiderschap voedt de essentie en brengt structuur aan. Wat is jouw plek? Wat draag jij vanuit die plek bij? Ik help leiders om dit te onderzoeken en helderheid voor zichzelf te scheppen.

Het hart inbrengen

Met Hubé begeleid ik leiders en HR professionals om stevig plek in te nemen met hoofd en hart en zich te verbinden met zichzelf, met anderen en met de kern van de organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat werkelijke verbinding leidt tot meer betekenis. Ook in organisaties. Dat vraagt om diepgang en aandacht voor de essentie: dat wat je ten diepste drijft in relatie tot wat de organisatie ten diepste vertegenwoordigt. Daar ligt de bron om te begrijpen wat er voor mensen echt toe doet. Wat geeft energie? Wat kost energie? Ik help leiders om het potentieel van mensen aan het licht te brengen voor meer betrokkenheid en eigenaarschap.

Jungiaanse en systemische visie

In mijn werk maak ik gebruik van inzichten uit de analytische psychologie van Carl Jung en de fenomenologische benadering uit systemische werk. Jung is bekend geworden om zijn visie op archetypen, het onbewuste en de vier psychologische functies denken, voelen, gewaarwording en intuïtie. Zijn visie gebruik ik bij cultuuronderzoek en interventies die gericht zijn op het waarnemen van patronen in de onderstroom. Daar bevindt zich sensitieve en systemische wijsheid die verbanden aan het licht brengt die we met ons verstand niet direct kunnen beetpakken. Op een fenomenologische manier krijgen concrete verschijnselen betekenis door het geheel waar te nemen zonder direct te willen veranderen.

Mijn levenspad

Ik ben opgegroeid in een gezin met gescheiden ouders. Ik was een gevoelig kind met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en leerde op jonge leeftijd om veel op mijn schouders te dragen. Dat heeft me sterk gemaakt, en kwetsbaar tegelijk. Ik ben een aanpakker. Maar ga ook snel over mijn grenzen heen. In 2015 resulteerde dit in een zware depressie. In die periode heb ik geleerd om mijn eigen lijden en geluk te dragen. Kind te durven zijn. Me te uiten, eerlijk, in verbinding met mezelf en met de ander. Nu help ik anderen om dit ook te doen. Om hun eigen kern te ontdekken en hun essentie in de wereld te zetten. Stevig, eerlijk en met open hart.

  • De interim opdracht als HR manager waarin ik ontdekte wat er met me gebeurd als ik me niet gezien voel. Deze ervaring heeft me geleerd mezelf meer uit te spreken en anderen uit te nodigen dat ook te doen.
  • De kennismaking met de kracht van systemisch werk waardoor ik heb leren luisteren naar wat de signalen in mijn lichaam zeggen over de situatie die ik aantref en hoe ik hiermee kan omgaan.
  • Het vertrouwen dat ik van de algemeen directeur kreeg in mijn eerste baan als P&O manager waardoor ik de ruimte en het vertrouwen voelde om mijn eigen ideeën naar voren te brengen en mezelf te laten zien.
  • De ontmoeting met Jane Coerts; coach, supervisor en waardevolle steun in mijn persoonlijke en professionele leerproces. Haar compassie en begeleiding hebben me dichterbij mijn kern gebracht
  • De ontmoeting met Jos van Snippenberg; founder van The Dantefactor Company en compagnon van The Playmakers. Zijn vertrouwen en creatieve energie hebben me het lef gegeven om dingen te doen die ik anders nooit zou doen
  • ‘De tekens verstaan’ van Phoenix. Een prachtig boek over het ontwikkelen en toepassen van persoonlijk en verbindend leiderschap in een wereld vol dynamiek en symboliek
  • ‘Hoog sensitieve personen’ van Elaine Aron. Dit boek bevestigde mijn sensitieve aard en gaf me een ander perspectief op deze eigenschap
  • Deelname aan de leergang ‘verbindend leiderschap’. Deze leergang heeft me inzichten en ervaringen gegeven die me nog dichterbij mijn eigen kern hebben gebracht en me professioneel als begeleider hebben laten groeien
  • De opleiding tot academisch counsellor en coach heeft me de basisprincipes van coaching geleerd en me laten voelen dat ik voldoening haal uit het begeleiden van anderen
  • De workshop ‘Intuition@Work’ van James Wanless bracht me in aanraking met het gedachtegoed van Carl Jung wiens werk ik als een grote inspiratiebron beschouw